13. 8. 2008

Domáci kečup

Dlho sa ma známi pýtajú na recept kčupu, ktorý robí mama. Je iný a lepší ako kupované.

Takž takto:

Suroviny

  • 2kg prezretých rajčín
  • 250g jabĺk
  • 250g cibule
  • 200g cukru
  • 2 lyžice soli
  • 1/8L octu
  • na špičku noža zázvoru (ďumbier lekársky) a muškátového orieška
  • 2 bobkové listy
  • 8 guliek nového korenia
  • 16 guliek čierneho korenia
  • 4 klinčeky
  • 1/2 lyžice škorice
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 feferónky alebo štipka pálivej papriky (najlepšie jedna echt! feferónka)

Postup

  1. očistíme a ošúpeme zeleninu
  2. všetko spolu zmiešame
  3. povaríme na malom ohni v nezakrytom hrnci (aby sa voda vyvarila) kým sa všetko nerozvarí
  4. prepasírujeme a riadne premixujeme
  5. zlejeme do pohárov a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°

Z uvedeného množstva vyjde asi 10 presnidávkových pohárov skvelého kečupu

Zdroj

Kniha To nejlepší z receptáře, zaslala p. Vintrová, Bechyně

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára