Dlho sa ma známi pýtajú na recept kčupu, ktorý robí mama. Je iný a lepší ako kupované.
Takž takto:
Suroviny
- 2kg prezretých rajčín
- 250g jabĺk
- 250g cibule
- 200g cukru
- 2 lyžice soli
- 1/8L octu
- na špičku noža zázvoru (ďumbier lekársky) a muškátového orieška
- 2 bobkové listy
- 8 guliek nového korenia
- 16 guliek čierneho korenia
- 4 klinčeky
- 1/2 lyžice škorice
- 2 lyžice sladkej papriky
- 2 feferónky alebo štipka pálivej papriky (najlepšie jedna echt! feferónka)
Postup
- očistíme a ošúpeme zeleninu
- všetko spolu zmiešame
- povaríme na malom ohni v nezakrytom hrnci (aby sa voda vyvarila) kým sa všetko nerozvarí
- prepasírujeme a riadne premixujeme
- zlejeme do pohárov a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°
Z uvedeného množstva vyjde asi 10 presnidávkových pohárov skvelého kečupu
Zdroj
Kniha To nejlepší z receptáře, zaslala p. Vintrová, Bechyně
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára